Versterking Brandenburg eredivisie

Het naar de Eredivisie heren gepromoveerde BZC Brandenburg krijgt er vier spelers bij. Tegenover het vertrek van George Panis (terug naar Griekenland) en Kees de Jong (Het Y) sluiten keeper Frank Aarts (Njord Veldhoven), Lars van Alfen (terug van ZPC Amersfoort), Olaf Bakker (terug van Het Ravijn) en Max de Voogt (UZSC, zie foto) zich bij de selectie van trainer Robert Havekotte aan.

Keeper Frank Aarts maakt deel uit van de Jong Oranje selectie onder 19 jaar die zich voorbereidt op het EJK in september Alphen aan den Rijn.

Logo Eredivisie Waterpolo Lars van Alfen is een ouder bekende. Hij verruilde enkele jaren geleden Brandenburg voor ZPC Amersfoort, maar keert nu weer terug op het oude nest. Hij zegt: “Ik vind het leuk om weer in Bilthoven te spelen. Veel van de spelers en ook de coach ken ik al jarenlang. En zij mij ook. Ik ben ervan overtuigd dat we het beste uit elkaar kunnen halen. Brandenburg voelt voor mij als thuiskomen.”

Ook Olaf Bakker gaat na een uitstapje van een jaar naar Het Ravijn weer voor Brandenburg spelen. “Ik wilde vorig jaar graag Eredivisie spelen en dat kon bij het Ravijn. Nu ik mijn studie heb afgerond en in Loosdrecht werk, kwam de promotie van Brandenburg als geroepen. Ik heb dus ook niet lang getwijfeld om terug te keren.”

Max de Voogt komt over van UZSC. “Ik vond het moeilijk om UZSC te verlaten, ik heb het er prima naar mijn zin gehad. De laatste jaren heb ik minder gespeeld dan ik zou willen. Ik denk bij Brandenburg weer mijn plezier terug te vinden en te kunnen laten zien wat ik kan. Dat ik eerder met Robert Havekotte en veel spelers heb samengewerkt bij Talent Centraal maakte mijn keuze makkelijker.”

Trainer/coach Robert Havekotte is blij met deze nieuwe spelers. “Frank heeft het postuur van een echte keeper. Hij heeft vorig seizoen al in JTT Eredivisie-ervaring opgedaan en is toe aan een heel jaar Eredivisie. Ik denk dat Frank zich snel zal ontwikkelen tot een volwaardige Eredivisiekeeper. Ook Lars, Olaf en Max kunnen iets toevoegen aan onze ploeg. Leuk om opnieuw met ze samen te werken. Het is een voordeel dat de spelers en ik ze al kennen en zij ons. Wij hebben geen absolute uitblinkers in onze ploeg. Maar met deze aanvullingen willen wij als team het verschil gaan maken. Hopelijk met snel en attractief waterpolo.”

(Bron: persbericht Brandenburg / Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)