Overlijden Ab Havekotte

Overlijden Ab Havekotte (10/09/1939 – 27/10/2023)

Afgelopen vrijdag 27 oktober is toch onverwachts ons erelid: Ab Havekotte overleden. Ab is met 84-jarige leeftijd overleden.

Ab was jarenlang bestuurslid van onze club, eerst secretaris en daarna een hele tijd voorzitter. Ab was een Brandenburger in hart en nieren, wat hij ook overgedragen heeft aan zijn kinderen Robert en Annemiek en zijn kleinkinderen Mike en Lisanne. Hij heeft in bijna alle herenteams gespeeld, zelfs op latere leeftijd (35 jaar) nog in Heren 1.

In de eind jaren 70, 80 en de begin jaren 90 was hij (mede)verantwoordelijk voor de kerstbomen actie en het beheer van de kantine in het oude buitenbad, waardoor de vereniging meer financiële armslag kreeg. Mede daardoor kon onder zijn leiding Brandenburg uitgroeien tot een topclub in Nederland.

Nadat hij het wat rustiger aan ging doen binnen de club, bleef hij het wel op de voet volgen. Ab kwam bijna alle thuiswedstrijden van de heren en dames kijken. De laatste jaren werd het wat minder, maar hij was nog geregeld te vinden in het bad.

De Biltse Zwemclub Brandenburg is hem heel veel dank verschuldigd. Wij wensen zijn vrouw Janny, Robert en Brigitte, Annemiek, Mike en Lisanne veel sterkte toe de komende tijd.

Namens het bestuur van Brandenburg,
Bas Buis
Bonnette Buijing
Jan Groenewegen