Contact

Parking
BZC Brandenburg

Leijenseweg 129
3721 BC  Bilthoven 

swimming-logo-clipart-1-jpg
Zwembad Brandenburg

Leyenseweg 129
3721 BC Bilthoven
030 – 228 3250

post
Secretariaat

Leyenseweg 129
3721 BC  Bilthoven 

Sponsor worden

Actief zijn in de vereniging en voor de vereniging zodat wij allen er voordeel uit halen.

Winnen, Dat doen wij samen

Voor elke vereniging is sponsoring van vitaal belang om de club draaiende te houden. Het is echter voor bedrijven ook een middel om onder de leden van BZC Brandenburg naamsbekendheid te verkrijgen.

Sponsor worden bij de BZC Brandenburg betekent namelijk in contact komen met een grote geïnteresseerde gemeenschap leden en daaraan gekoppeld de familie en vrienden van deze leden.

Wij BZC Brandenburg zijn trots op onze vereniging en willen doormiddel van sponsoring er voor zorgen dat alle leden goed kunnen sporten.Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan is, naast de betrokkenheid van alle vrijwilligers, geld een noodzakelijk middel.

Sponsormogelijkheden

Wij bieden u niet alleen reclame, zichtbaarheid of advertentieruimte, wij willen u voordelen en waarde geven door interactieve coöperatie, ideeën uitwisseling en vergaande samenwerking. Onze doelstelling is met U te zoeken naar een manier van samenwerking , die zowel voor u als sponsor als voor ons interessant is.

Binnen BZC Brandenbrug hebben we gekozen om met een aantal standaardpakketten te werken. Het is echter onze insteek om voor elke sponsor een pakket samen te stellen dat bij het bedrijf past en aansluit op de doelstellingen die het bedrijf heeft.

Als u belangstelling heeft en/of sponsor wilt worden van BZC Brandenburg, dan kunt u contact opnemen met het bestuur.

Lid worden

Proeftrainingen
Er mag bij BZC Brandenburg 4x gratis worden mee getraind, daarna kunt u besluiten of u, of uw kind lid wordt. Wilt u zichzelf of een kind opgeven voor een proefles? Aanmelden voor de proeftrainingen kunt u door middel van het contactformulier.

Lid worden
De inschrijfformulieren kunnen hieronder worden gedownload via de download button. Het inschrijfformulier en het vrijwilligersformulier volledig invullen, ondertekenen en mailen naar secretariaat@bzc-brandenburg.nl. Pasfoto (in kleur, recht in de camera kijkend) dient ALTIJD te worden ingeleverd!

Wijzigingen
Bent u verhuist of zijn er andere gegevens gewijzigd, geef het door aan het secretariaat.

Opzeggen
Opzeggen dient schriftelijk (per mail), voor 1 juni, bij het secretariaat te gebeuren.
Mondelinge opzeggingen of niet bij het secretariaat aangegeven opzeggingen kunnen wij helaas niet accepteren.

Voor vragen over het lidmaatschap en alle andere vragen kunt u het contactformulier invullen.

Bestuur

Het dagelijkse bestuur van BZC Brandenburg bestaat uit de volgende personen

Secretaris
Annemarie Drewes
Voorzitter
Robert Havekotte
Penningmeester
Jan Groenewegen

Geschiedenis

De gemeente De Bilt had in 1898 of het erf van boer Groen bij de Biltse Grift een gebouwtje geplaatst dat diende als een inrichting tot het uit- en aankleeden en het bewaren van de kleederen van hen, welke in de Biltsche Grift zwemmen en baden. Dat was eigenlijk het begin van een gemeentelijk zwembad.

Over het onderhoud van het toen opgerichte gebouwtje kwamen echter al spoedig klachten binnen. De Biltse arts H.W. Melchior richtte op 21 juni 1914 de Biltsche Zwemvereeniging op, ook wel de Biltsche Zwemclub genoemd. Hij wilde het toen in gebruik zijnde ‘zwembad’ vernieuwen.

Liever nog wilde hij dat er een volledig nieuw gemeentelijk zwembad zou worden gebouwd. Door de Eerste Wereldoorlog konden die plannen niet worden gerealiseerd. De zwemclub werd ontbonden.

Na de oorlog blies Melchior de club echter nieuw leven in. Op 18 november 1919 ging men weer van start met het maken van plannen betreffende een nieuw te bouwen gemeentelijk zwembad. Dit keer met meer succes. Helaas kon Melchior de opening van het nieuwe zwembad aan de Oude Brandenburgerweg op 1 augustus 1925 zelf niet meer meemaken.

De gemeente droeg de exploitatie van het op deze prentbriefkaart getoonde zwembad over aan de Biltsche Zwemvereeniging. Daartoe was op 2 februari 1925 de Stichting De Biltsche Zweminrichting opgericht.

Zwembad Brandenbrug
zwembad-4

Bad- en Zweminrichting (1930)

kb_ten_register_zwembad_brandenburg_3

Bilthoven Zwembad „Brandenburg” (1967)

kb_ten_register_zwembad_brandenburg_2

Bilthoven Zwembad „Brandenburg” (1967)

zwembad-brandenburg

Naast de Biltsche Zwemvereeniging zag op 14 mei 1926 de Biltsche Zwemclub (BZC) het licht. Op 18 augustus 1926 werd de Biltsche Zwemclub Brandenburg opgericht. Het Zwembad Brandenburg, zoals het al gauw genoemd werd, heeft nadien diverse verbouwingen en uitbreidingen ondergaan.

De hier getoonde prentbriefkaarten geven de sfeer weer die er in het ooit grotere buitenbad heerste. Op zomerse dagen was er levendig vertier van vooral jonge Biltenaren. Er werd gezwommen, gesparteld en gezonnebaad. Ook hebben vele Biltse kinderen in het niet verwarmde buitenbad in de maanden april tot oktober zich bibberend voorbereid op het zwemexamen.

De huidige jeugd kan dat nauwelijks begrijpen. Die zijn het huidige verwarmde binnenbad gewend. Anno 2010 heeft de gemeente plannen bekend gemaakt betreffende de bouw van een zwembad elders in de gemeente. Het bestaande bad zal afgebroken worden en ter plekke zal woningbouw worden gerealiseerd.

Er zijn echter felle protesten van buurtbewoners bij de gemeente binnengekomen gezien de hoogte van de nieuwbouw. Nog niet zeker is wat er met het zwembad zal gaan gebeuren.

Bestellen Clubkleding & Zwemkleding

Clubkleding is te bestellen bij Intersport Theo Tol via onze eigen pagina op de website van teamkleding123. De clubkleding is het hele jaar door te bestellen. Levertijd is ongeveer tussen 1 a’ 2 weken.
Sinds Augustus 2022 is BZC Brandenburg voor de zwemkleding een nieuwe samenwerking aangegaan met AvD Sports. De clubkleding is het gehele jaar door te bestellen via onze eigen pagina op de website van AvD Sports. De levertijd is ongeveer 3 weken.
Let op: AvD Sports en Diapolo kunnen alleen een goed passend product garanderen als deze daadwerkelijk gepast is.

Contact

Voor vragen kunt u het beste per mail contact opnemen met het secretariaat van BZC Brandenburg.
Het mailadres van het Secretariaat is secretariaat@bzc-brandenburg.nl