D-jeugd sluit seizoen af in stijl

Zaterdagavond had de D-jeugd (onder de 13; gemengd) haar laatste competitiewedstrijd tegen ZPC Hoofddorp. Naast een mooie overwinning (8-6), paste deze wedstrijd prima in de voorbereiding voor de officieuze seizoen afsluiting de dag erna: D-Jeugd tegen hun ouders!

Zondagochtend om half negen was het zover. Hoewel de jeugd en ouders zeer amicaal het zwembad hadden betreden, was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat beide teams elkaar geen meter zouden geven. Brigitte Vis, met zoons Stan en Dave aan de ene kant en echtgenoot Volmer aan de andere kant, had het als scheidsrechter niet makkelijk, maar voelde de emoties rondom de wedstrijd prima aan. Waar de jeugd gretig gebruik maakte van de gebrekkig conditie van hun ouders, konden de ouders dankzij hun ervaring profiteren van kleine foutjes en bleef het tot het eind van de wedstrijd reuze spannend. Bij het eindsignaal bleek de stand gelijk te zijn 11-11 en moesten strafworpen uiteindelijk uitsluitsel bieden wie deze dag het beste team was. Hier maakten de D-jeugd het verschil en zij lieten hun moegestreden ouders zien hoe je strafworpen hoort te nemen.

Als “beloning” voor deze overwinning stond er in de Brandenburg kantine een heerlijke paasbrunch klaar voor de jeugd, verzorgd door de ouders. Met worstenbroodjes, cake, tosti’s (met ketchup natuurlijk), chocolade en gewone eieren, chocomelk, sap en nog veel meer lekkers, sloot het team een mooi seizoen in stijl af.

Het mooiste voor mij als ouder is om te zien dat zowel team als spelers dit seizoen een enorme progressie hebben geboekt. Hier is geweldig werk verricht door de trainers (Mike, Bonnette, Harold, Robert, Marcel), trainer/coach Lars, assistent-coach Hans en teammanager Brigitte.

Nu lekker rustig doortrainen richting volgende hoogtepunt: het Jeugdkamp eind juni!

Een trotse D-jeugd ouder

 

Klik hier voor meer foto’s