Arie Rijneveld nieuwe trainer Dames HBW

 

HBWArie Rijneveld is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer voor de dames van HBW, de startgemeenschap van HZC de Robben en BZC Brandenburg.

Arie volgt Guido Stolle op die heeft aangegeven na dit jaar te willen stoppen met het trainen en coachen van Dames 1 van HBW. Wij danken Guido voor de goede en enthousiaste invulling van het afgelopen jaar, wat een lastig jaar is geweest in de Eredivisie.

Arie zal het komend jaar de dames in de nieuw te vormen eerste klasse gaan begeleiden met als doel een team te vormen dat op termijn sterk genoeg moet worden om voor de bovenste plaatsen in de eerste klasse mee te spelen. Ook zal hij de afstemming met onder de 17 meisjes voor zijn rekening nemen, zodat een vaste lijn door de hele selectie zal worden gehanteerd.

Arie heeft inmiddels ruime ervaring in het opleiden en inpassen van jeugd op senioren niveau bij zowel verenigingen (recent drie seizoenen MNC Dordrecht, daarvoor ruime periodes bij ENC Arnhem en VZC Veenendaal) als mede ook bij opleidingscentra. Bij zowel WOC Gelre als Talent Centraal is er in het verleden gewerkt aan het opleiden van jeugd. Vanuit de werkzaamheden voor Talent Centraal is hij nog bekend met een groot aantal meiden, die inmiddels wel een stukje ouder zijn geworden, die deel uitmaken van de selectie van HBW.

Robert Havekotte (HBW): “Wij zijn blij met Arie als trainer/coach. Hij heeft in het verleden vaak genoeg bewezen dat hij in staat is een team te bouwen en er een goede teamspirit te creëren. Daarnaast weet ik uit zijn tijd bij Talent Centraal dat hij van een attractief spel houdt, waar HBW zich mee wil onderscheiden. Ik denk dat Arie op zijn plaats is bij HBW.”

We zijn met Arie een overeenkomst voor 1 jaar aangegaan maar hebben beiden de wens uitgesproken voor een langere periode samen te werken.

Arie Rijneveld: “Ik kijk er naar uit om bij HBW aan de slag te gaan. Een vereniging die voor mij net als haar moederverenigingen al langer ken en volg. Uit de eerste gesprekken komt een leuke uitdagende opdracht en een passende ambitie naar voren voor de komende jaren. Het is zaak om voor zowel de individuele ontwikkeling van sporters, als voor HBW als vereniging, hier haalbare doelen aan te koppelen. Dat hier attractief spel bij gevraagd wordt, kan ik persoonlijk alleen maar toejuichen. Leuke bijkomstigheid is ook het weerzien met een aantal speelsters die ik ruim 8 jaar geleden bij Talent Centraal heb mogen trainen.“

Bron: Persbericht HBW